dinsdag 30 december 2014

Mon Chou kersen taart

Voor wie nu al geen oliebol meer kan zien of geen oliebollen in huis heeft....
Een heerlijk frisse taart die je op Oudejaarsavond kunt serveren maar zo lekker is dat je 'em ook kunt maken zonder dat daar een speciale gelegenheid voor is.
Doordat er in deze taart gelatine wordt gebruikt kan hij eigenlijk niet mislukken.....
 De zure room geeft een heerlijke extra frisse smaak.....
Voor een taartvorm van 24 cm. doorsnede heb je nodig:
150 gram bastognekoeken
75 gram gesmolten boter
1 blikje kersenvlaaivulling
4 blaadjes gelatine
200 gram Mon Chou (goedkope versie is: AH Basic Naturel Zuivelspread)
200 ml. zure room/crême fraiche) 
75 gram suiker
125 ml. slagroom

Verkruimel de bastognekoeken. (Ik gebruik hiervoor ook de uienhakker, zie het artikel 'Topstukken in huis'.)

Laat de boter in een steelpan langzaam smelten.

Voeg de gesmolten boter aan de koekkruimels toe.

Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm.

Zet de taartvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Week de gelatine in ruim koud water

Neem 50 ml. water en wat gelei van de kersenvlaaivulling. Verwarm dit en laat hier de goed uitgeknepen gelatine in oplossen.

Klop de slagroom stijf.

Klop de Mon Chou, de zure room en de suiker goed door elkaar. 
Roer het gelatinemengsel erdoor. 

Voeg nu voorzichtig de stijfgeklopte slagroom toe.

Verdeel dit mengsel over de "bastognebodem" 

en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Verwijder daarna de rand van de springvorm en verdeel de kersenvlaaivulling over de bovenkant van de taart.

Een smaakvolle, gezellige Oudejaarsavond toegewenst.....

......en Gods zegen voor 2015!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten