dinsdag 6 januari 2015

Aardappels

Als hier aardappels op het menu staan wordt dat niet met gejuich begroet. Heeft de frituurpan aangestaan en komen er aardappelpartjes, aardappelkroketjes of aardappelschijfjes op tafel dan is het feest. Dan rijst de vraag: "hoe krijg ik ze enthousiast voor de aardappel die niet uit de frituur komt?"
In de Aller Hande vond ik een heerlijk aardappel recept (voor vier personen) dat nu bijna wekelijks op tafel komt.
Schil 1 kilo aardappels.


Snijd ze in stukken van 1 cm.


Verhit vier eetlepels olie in een hapjespan met dikke bodem en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 15 minuten goudbruin. Regelmatig omscheppen.


Voeg dan 100 gram katenspek in reepjes of 100 gram gerookte spekreepjes toe.
Daarna nog 1 gesnipperd (zoet wit) uitje en wat tijm. Voeg tenslotte nog een teen geperste knoflook toe.



Laat deze ingrediƫnten met de deksel schuin op de pan nog 10 minuten meebakken op laag vuur.

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Deze aardappels zijn heerlijk bij een stukje vlees maar ook bij vis eten wij er smakelijk van!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen