vrijdag 16 januari 2015

High Tea deel 2

De eerste inspanningen voor de High Tea waren geleverd, zie het artikel van afgelopen dinsdag. Er zouden nog heel wat uurtjes voorbereiding nodig zijn alvorens ik jarig en wel van de High Tea kon genieten......

Ook de sandwich hoort thuis bij de High Tea. In de Allerhande vond ik mini- hamsandwiches met mosterdboter.
Dit recept is voor 8 stuks.
Je hebt nodig: 8 sneetjes bruin casinobrood; 3 eetlepels roomboter; 1 eetlepel mosterd een half zakje veldsla (à 75 gram) en 4 plakken Yorkham.
Dit recept dreigde bijna niet door te gaan omdat ik bij de eerste bakker bot ving. Casinobrood had daar besteld moeten worden....
Op naar bakker twee. Hij had gelukkig, ('s morgens om 08.30 uur) nog één bruin casinobrood liggen.........
Helemaal blij met mijn casinobrood ging ik weer aan de slag. 
Roerde de mosterd door de boter en besmeerde daar de sneetjes mee. De helft van de sneetjes (4 stuks dus) belegde ik met ham en sla. Daar boven op kwam een ander sneetje. 
De korsten eraf snijden en de sandwiches diagonaal door midden snijden.


Het laatste recept met brood dat ik maakte waren de zalm-sandwichrepen.
Dit recept komt ook uit de Aller Hande en de ingrediënten zijn voor 12 stuks:
4 baadjes kropsla, 1 bosuitje, 1/2 citroen, 100 gram roomkaas op kamertemperatuur, 8 sneetjes WIT casinobrood en 100 gram gerookte zalmfilet.
(Bij de bakker ging het met het witte casinobrood precies hetzelfde als met het bruine....)
Dan sta je toch wel blij in de keuken als je alle ingrediënten hebt kunnen bemachtigen.


Het bereiden van de sandwichrepen gaat alsvolgt:
de slabladeren wassen, droog deppen en de nerf eruit scheuren;
Bosui schoonmaken en fijn snijden.
Citroen onder koud stromend water schoonboenen en de schil raspen.
Roer de roomkaas met de bosui en het citroenrasp glad. Breng op smaak met (zwarte) peper. Besmeer vier sneetjes brood dun met roomkaasmengsel. Verdeel de blaadjes sla en plakjes zalm erover. Besmeer de andere vier sneetjes brood met de rest van het roomkaasmengsel en leg op de met zalm belegde sneetjes brood.
Snijd de korsten van de sandwiches en snijd elk in drie repen.
Deze sandwiches kunnen al een halve dag van tevoren worden klaargemaakt. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Mijn moeder maakte nog heerlijke pizzastukjes en ik bakte nog mini appelflapjes. Hiervoor het plakje bladerdeeg diagonaal doormidden snijden. Vullen met wat kleine stukjes appel, een paar rozijnen, wat suiker en kaneel. Dicht vouwen, besmeren met losgeklopt ei en ongeveer 10 minuten afbakken in de oven op 200 graden C.
Eindelijk was alles klaar en kon het uitstallen op tafel beginnen. Met dit resultaat:




Ik vond deze manier van verjaardag vieren een groot succes. Ook omdat lang niet alle gasten elkaar kenden. Zo zat niet iedereen stijf op zijn stoel maar kwam er lekker heen en weer geloop. In de wandelgangen werd er heerlijk gekletst. En ook niet geheel onbelangrijk.....als gastvrouw heb je alle tijd voor je gasten want iedereen kan zichzelf bedienen! Hoe leuk is het om 50 te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen