vrijdag 23 januari 2015

Toetje

Het komt hier niet zo heel vaak voor dat ik samen met één van de kinderen in de keuken sta te koken.
Laatst gebeurde dat eigenlijk spontaan en kreeg ik hulp van Ard bij het maken van een heerlijk toetje. Ook dit recept vond ik weer op Welke.

We hebben eerst alle benodigde ingrediënten op het aanrecht klaar gezet.


Wat hadden we precies nodig?
250 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
200 ml. vers sinaasappelsap
2 eetlepels honing
170 gram Griekse yoghurt
15 gram amandelschaafsel

Ard begon vast met het persen van de sinaasappels:


Ik sneed de abrikozen in kleine stukjes.


Daarna konden de abrikozen met het sinaasappelsap en 3 theelepels honing in een klein steelpannetje. Laten sudderen totdat de abrikozen lekker zacht zijn.



Laat dit mengsel afkoelen.

Vlak voor het serveren het amandelschaafsel roosteren in een droge koekenpan.

 
Verdeel het abrikozenmengsel over vier glazen. Schep er de Griekse yoghurt over. Besprenkel de yoghurt met wat honing en strooi er tenslotte het geroosterde amandelschaafsel over.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen