dinsdag 10 februari 2015

Aan de kook

De afgelopen weken lekker creatief bezig geweest. Het is tijd om weer eens in de keuken aan de kook te gaan. Als er gekookt gaat worden mogen/moeten we weer boodschappen gaan doen. Dat is dan even minder maar als straks dit gerecht staat de dampen op tafel is het feest!

Wat hebben we voor dit gerecht (4 personen) nodig?
4 plakjes bladerdeeg
500 gram kipfilet
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook
zout
peper
250 ml. crème fraîche
3 eetlepels tijm
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel melk
olie om ovenschaal in te vetten
stokbrood
kruidenboter

Oven voorverwarmen op 225 graden C.
Bladerdeeg op het aanrecht uitspreiden en laten ontdooien.
Ondertussen kipfilet in blokjes snijden.
Courgettes wassen en in dunne plakjes snijden. Ik doe dat met de kaasschaaf.
In hapjespan de 2 eetlepels olijfolie verhitten.
 Kip en courgettes al omscheppend bakken.
Knoflook pellen en uitgeperst 1 minuut meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Overtollig vocht afgieten en de pan van het vuur nemen.
Ovenschaal invetten met (olijf)olie.
In hapjespan crème fraîche, 2 eetlepels tijm en 4 eetlepels Parmezaanse kaas door elkaar roeren (zonder te verwarmen).
Het kip-courgette mengsel erbij doen en door elkaar roeren.
Mengsel overdoen in de ovenschaal.
Schaal bedekken met de (ontdooide) plakjes bladerdeeg.
Gaatjes in het deeg prikken.
Deeg met melk bestrijken.
Rest van de tijm en de Parmezaanse kaas door elkaar roeren en over het bladerdeeg strooien.
In het midden van de oven in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken.
Heerlijk met warm stokbrood dat is besmeerd met kruidenboter.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen